Intro: Lendify

lendify-sparlan-696x348

Fakta

Nu i november 2018 frågade min svåger under en familjemiddag om vi andra kände till Brocc. Det gjorde vi inte, men när han förklarade vad det var insåg jag att det var i princip exakt samma sak som Lendify, en plats där man lånar ut pengar till andra och tjänar en slant på ränta. Eftersom jag hade hört talas om den här typen av verksamhet tidigare beslutade jag mig för att läsa på lite (igen) och sen även börja investera några småsummor.

Jag skapade ett konto på både Brocc och Lendify, men då Brocc hade som del av registreringsprocessen att göra en insättning på minimumbeloppet, 10 000 kr (!), valde jag att avbryta den processen och istället köra på med bara Lendify, där det gick alldeles utmärkt att sätta in så lite som 250 kr (vilket också är minsta investeringen som går att göra).

Innehav och strategi

Lendify erbjuder två typer av konto, autoinvest och manuellt. Använder man autoinvestkonto sköter Lendify investeringarna efter antingen en kort eller lång strategi (du väljer) och återinvesterar alla pengar som kommit in (när de ackumulerats ihop till minst 250 kr) om du så önskar. På autoinvestkontot har Lendify en kreditförlustfond som ersätter en del av insatsen i det fall någon inte kan betala tillbaka (så länge ränteintäkterna inte ersätter det förlorade kapitalet). Vill man ha lite högre ränta använder man ett manuellt konto, där du själv väljer hur du lånar ut pengarna, men då gäller inte heller kreditförlustfonden.

För att få en lagom balans mellan avkastning och säkerhet har jag valt att investera med en fördelning på 50/50 mellan de två kontotyperna initialt. På halvlång sikt har jag tänkt använda det manuella kontot till att tjäna in insatsen så alla pengar jag har i rullning på Lendify är pengar jag inte hade från början, men får se hur det blir med den saken längre fram. Det kan vara så att girigheten tar över och de investerade pengarna får ligga kvar där och jobba. Planerar inte att ha några astronomiska summor investerade.

Mer om mål och exakta summor kommer i ett senare inlägg.

Må väl!

Annonser

En reaktion till “Intro: Lendify

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s