Jag ska skriva en bok

På många ställen där man läser om privatekonomi och om hur man blir ”ekonomiskt oberoende” nämns liknande saker. En av huvudpunkterna är t.ex. att ha koll på sin ekonomi och minska utgifterna, medan en annan är att starta sin pengamaskin, en passiv inkomst. Ett sätt att göra det är genom att sätta dina pengar i arbete, dvs låta pengarna tjäna mer pengar åt dig. Det kan t.ex. göras med hjälp av utdelningsaktier, vilket jag startade med i januari 2017, något du redan vet om du läst på bloggen tidigare.

En annan typ av passiv inkomst som ofta nämns, och en som jag har funderat på länge, är att skriva en bok. En bok som tillför något unikt till ett specifikt ämne har goda möjligheter att generera säljintäkter långt efter bokens släpp. I många år har jag klurat på olika ämnen inom mina intresseområden, men haft svårt att hitta något där just jag kan bidra med något nytt och ordentligt. Dagen innan nyårsafton kom det äntligen till mig(!) och jag har nu börjat bygga ett skal på något som känns riktigt bra.

Tyvärr kan jag inte avslöja exakt vad jag kommer ha för fokus, men eftersom jag skriver om det här förstår du såklart att det kommer att handla om privatekonomi av något slag.

Nästa steg är att skanna marknaden på vad som finns idag och på så sätt se om jag behöver inrikta mig åt något särskilt håll för att se till att det jag gör är något nytt.

Ska försöka posta uppdateringar lite då och då när det finns något att säga. Hoppas att ni hänger med på resan!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s